Iz 6,8: "Potom som počul hlas Pána, ktorý hovoril: "Koho mám poslať, kto nám pôjde?" I povedal som: "Hľa, tu som, pošli mňa!""

Toto slovo som čítala včera. A som sa tak potešila, že som ho konečne našla. Vždy ma zaujímalo, na základe čoho vznikol text piesne HERE I AM SEND ME od Delirious?.. a keď som zbadala tento verš, zajasala som.. je to tu!

A tie slová sa ma veľmi dotkli. Tú pieseň mám veľmi rada, jej slová ma úplne dostávajú. Rozmýšľam, či som schopná HERE I AM SEND ME povedať v pravde a úprimnosti srdca svojmu Bohu. Túžim, aby to tak bolo. Túžim sa vzdať akýchkoľvek svojich cieľov kvôli Nemu a Jeho cieľom.. Túžim povedať, že mi nič nie je vzácnejšie ako poznanie Pána (Flp 3,8).. Túžim prežiť krásu toho, keď všetko odovzdáme Pánovi a necháme to na Neho. Túžim žiť to, čo má On pripravené. Tak často robím veci pre to, aby som si niečo dokázala.. ale to je taká blbosť. Hádam tá najväčšia. Nemám čo komu dokazovať. Sebe aj tak nikdy nič nedokážem, jednoducho v tej veci neuspejem.. Druhým ľuďom takisto nič dokazovať nemusím, pretože ľudia nemajú hýbať mojím svetom.. Chcem to teda dokázať Bohu? Ale Boh ma pozná lepšie než sa ja sama poznám. Tieto slová mi raz napísala Ivon v maili a hovorím na ne "amen". Úplne súhlasím. Život nie je o dokazovaní. Amen?

Boh má pre každého jedného z nás konkrétny plán a ponúka nám konkrétnu víziu. Je na nás, či sa tomu otvoríme, či Ho necháme prehovárať k nám, či Mu dovolíme vstúpiť a prijmeme to, čo od nás žiada. Všetko je to len o tvojom rozhodnutí.. ak povieš Bohu "áno", nikdy toto rozhodnutie neoľutuješ. Boh ti totiž k tomu nedá žiadny dôvod. Nikdy nekoná nedokonalé či zraňujúce veci.. Najdôležitejšie je s vierou Mu povedať, nech koná.. a v ničom Mu nebrániť, nechať Ho preniknúť aj ten najtajnejší a najskrytejší kúsok nás samých.. pred Ním sa neoplatí schovávať čokoľvek. Pred Ním nie je potrebné schovávať čokoľvek.. On vie, pozná lepšie, ako my sami.. a prijíma.

Chcem Mu slúžiť. Chcem Mu každé ráno, každú hodinu, každú minútu vravieť: "Hľa, tu som, pošli mňa!" A som si vedomá, že to zvládnem jedine s Jeho pomocou, Jeho nasadením a Jeho Duchom Svätým v mojom vnútri.. paráda, nie?:) Je tak úžasné si uvedomiť, že bez Neho vlastne nič nie som.. pretože mám istotu, že On je so mnou a učinil zo mňa "niečo"..:) a že mám hodnotu, ktorú mi nik nevezme.. pretože mi ju dal sám Ježiš!

Komentáre

Janka Guričanová napísal(a)…
No teda :) .. presne pred par dnami sa ma Jarino na nieco spytal .. a som mu odpovedala, ze zakladna vec, ktoru treba urobit, ked sa clovek rozhodne sluzit Bohu, je zabudnut na svoje vybery v tom kedy a kde a komu sa to teda budeme venovat ... Najtazsie je pripustit, ze hoci mi by sme veeelmi chceli, aby sa niekto obratil, Boh ma na srdci prave niekoho uplne ineho a k nemu nas posiela ... tak vela odvahy a rozhodnosti ist naozaj za nim!