Kým som v Pánovi..

Pane, ďakujem Ti za to, ako si ma stvoril! Mám strach z toho, že tieto slová neviem úprimne vysloviť pred svojím Bohom.. je mi z toho smutno. Myslela som si, že je táto vec v mojom živote uzavretá, že je to za mnou. Ale uvedomujem si, že ma to zdoláva stále viac a viac..

Som Božou dcérou.. krásnou, milovanou.. som? SOM! Lebo On ma takou učinil, takou ma stvoril.. Iz 62,3-5: "Budeš ozdobnou korunou v Pánovej ruke, kráľovským vencom v ruke svojho Boha. Už ťa nebudú volať Opustená a tvoju krajinu nebudú volať Spustošená, lebo teba budú nazývať Mám v nej záľubu a tvoju krajinu Vydatá, veď sa zaľúbilo v tebe Pánovi a tvoja krajina dostane manžela. Ako si vezme mladík pannu, tak si ťa vezme tvoj staviteľ, a ako sa teší ženích neveste, tešiť sa bude tvoj Boh." Môj Boh ma miluje, tak kto je potom človek, aby som sa hodnotila podľa jeho pohľadu na seba?!

Iz 43,4: "Pretože si drahá mojim očiam, vzácna a ja ťa milujem..." - tieto slová ma dostali. Som si to prečítala a chcelo sa mi plakať.. drahá Jeho očiam??? Jeho? Jeho - Dokonalého? Ako je to možné? Nie, na túto otázku odpoveď nemám. Pretože nad tým len žasnem a žasnem.. a chce sa mi z toho plakať. Som pre Neho vzácna! Aleluja..

Už sa viac nechcem hodnotiť podľa toho, čo mi o mne hovoria ostatní.. túžim sa prijať, Pane, túžim mať v úcte Tvoje veľkolepé dielo, pretože som ním i ja! Túžim Ti povedať "VĎAKA ZA TO, AKÁ SOM V TEBE!".. Môj Boh ma miluje.. kto je človek, aby som sa hodnotila podľa jeho pohľadu na seba?

Môj Boh ma miluje.. kto je človek - hocijaký (či už blízky priateľ alebo niekto úplne neznámy) - aby som sa hodnotila podľa jeho pohľadu na seba?

Môj Boh ma predsa miluje, som vzácna Jeho očiam a drahá pre Neho.. amen?

Komentáre

Ondrej Straka napísal(a)…
Výborne. Vždy som rád, keď ľudia zisťujú, kým skutočne sú v Kristovi. Bez tohto základu sa vlastne potom ani nedá pokračovať. Prajem ti, aby sa ti darilo v tejto veci zakoreniť tak hlboko, že už to jednoducho nepôjde ten koreň vykopať. Boh ti žehnaj sestra moja.
Suzy Guru napísal(a)…
dakujem, Ondrej:)