DEXTER

"Zuzka, poď si so mnou pozrieť Dextera", zavolal ma raz môj brat. Spýtala som sa, čo to je.. Vraj seriál. O čom?

"O takom psychopatickom masovom vrahovi, ktorý pracuje ako súdny znalec."

Som sa naňho pozrela asi tak, že: "You must be kidding me!".. Ale tak, šla som. Potom mi vysvetľoval, o čo ide.. Dextera nazýva "hlavný krvista". Proste, niekde niekoho zavraždia, a on podľa toho, kde je krv, dokáže určiť, kam ho zasiahli buď guľky z pištole alebo tak.. teda, hlavne odkiaľ ten vrah naňho strieľal. Proste, má rád krv. Vlastne nie, on ju neznáša.. Je to zvláštna kombinácia:).

Keď som mamine hovorila o tomto seriáli, pozrela na mňa asi takisto, ako ja na môjho brata po prvý raz. A veru, keď skončila prvá časť, ktorú som videla (v skutočnosti to bola nejaká piata or so), nebolo mi všetko jedno. Dexter sa snaží chytiť chlapíka, ktorý necháva svoje obete úplne vykrvácať a potom ich rozkrája. Nič moc pre slabé žalúdky:).. Je tam síce "len" maximálne jedna mŕtvola v každom dieli, hehe. Ale predsa.. možno práve toto niekoho odradí od toho, aby to pozeral.. a však aj pre mňa je to občas ťažké.. sa vždy radšej odvrátim od toho:D. Nemyslite si, že som nejaká šibnutá teraz, prosím:).

Proste, keď sme to dopozerali, tak som povedala: "Nikdy viac." A predsa.. už som videla štyri ďalšie časti. Voľajako sa tam zamotáva ten dej, až sa mi Dexter zdá ako celkom kladný hrdina:). Vlastne, jeho príbeh spočíva v tom, že bol adoptovaný a jeho adoptívny otec si všimol, že má sklony k zabíjaniu. A tak ho nejak vychoval, že aby zabíjal len tých, ktorí si to "zaslúžia". Proste, zabíja najmä vrahov a pod.:). Alebo iba vrahov.. neviem presne. Napríklad, má frajerku, a tej by hádam nikdy neublížil. Je to síce človek, ktorý nemá žiadne pozitívne emócie, ale nechce od nej odísť.. Nerozumiem celkom týmto jeho rozumovým pochodom, ale musím povedať, že je to fakt kvalitný seriál. Aj čo sa týka figurín (že sú také celkom realistické - až príliš občas:) ), aj príbehu, zápletky.. je to také prepracované. Vlastne, dostávate sa do mysle psychopata, a ani neviete ako, vlastne mu držíte palce, nech ho nechytia.. Verím, že to nie je manipulácia s ľudským mozgom:).

Just trying to say.. it is very interesting story.. worth watching..:) (ale zas netvrdím, že sa musí páčiť každému:) )

Komentáre

Lukáš napísal(a)…
... zuzi a mate k tomu aj titulky? znie to zaujimavo jeden dva diely by som si pozrel...
Janka Guričanová napísal(a)…
A ja by som to už zasa nepozerala, pretože sa mi zdá, že už aj tak patrím do patrične otupenej generácie. Myslím, že aj Zuzkine hodnotenie, že tam toho až tak veľa neukazujú je dôkazom ;) ... je to hnusoba. Podľa mňa nie je dobré, keď človek končí pri tom, že fandí masovému šibnutému vrahovi. Síce je tam akože úprimný, a div že netrpí tým, že nie je normálny, a je stále prezentovaný ako ten lepší, lebo zabíja "len" tých zlých, zatiaľ čo tí iní psychopati ani len nepreberajú, ale neviem neviem ... Zdá sa mi to podobné, ako skončiť v inom seriáli pri tom, že budeme držať palce sexuálnemu maniakovi, len aby sa jeho žena nedozvedela, že jej zahýba .. lebo veď on vlastne spáva len s takými "zlými", čo si to "zaslúžia" .. proste ja vravím nie. A veru už to ani nebudem pozerať :)
Suzy Guru napísal(a)…
a vsak nepozeraj.. ved som napisala, ze sa to nemusi pacit kazdemu. vsak vsetci vieme, aky postoj mas k tomu ty:) vsak som vobec nenapisala, ze tam az tak vela toho neukazuju.. je to obcas nechutne. ale nie je to o tom, ze ta dakto zmanipuluje, aby si mu drzala palce.. stale sa mi este nestalo to, ze by som povazovala za spravne to, co robi Dexter.. myslim, ze kazdy zdravy clovek si aj napriek tomu dokaze zachovat svoje hodnoty.. a luky.. hej, su aj titulky:)
Suzy Guru napísal(a)…
vlastne sorry.. napisala som, ze tam nie su drasticke zabery.. tak teda, asi su.. ospravedlnujem sa za omyl a vymazavam ho z textu:)
Lukáš napísal(a)…
...pozriem si a robim si vlastny nazor