Palacinka party


Včera (8. júl 2010, štvrtok) sa u mňa doma odohralo niečo, čo sme so Zuzkou Slimkou (jedinou zúčastnenou; Jenny nerátam) nazvali PALACINKA PARTY. Teda, názov vymyslela Zuzka. Tá druhá. Nechcem si pripisovať jej zásluhy.
O 10tej prišla Zuzka a party sa oficiálne začala. Najprv sme sa ponáhľali do kuchyne, kde Zuzka vyložila svoj príspevok - domáci džem (doposiaľ nedotknutý) a všelijaké bobuľky (asi 3-4 čerešne, ríbezle, josty). Namiešali sme cesto (podľa inštrukcií mojej mamy - 2 vajcia, 7 kopcovitých lyžíc hladkej múky, 1/2 l mlieka {liať postupne počas miešania, nie naraz}). A vybrali sme sa do obývačky, kde sme upriamili všetku pozornosť na film Harry Potter and the Order of the Phoenix (už asi dva roky nám totiž beží náš HP maratón - približne raz za pol roka sa stretneme u nás doma a pozeráme ďalší diel zo série HP filmov). Po filme (na desiaty raz, čo som to videla, som si tam všimla hneď niekoľko nedomyslených nedostatkov, hehe) sme sa odhodlali na "tú vtipnejšiu časť" - výrobu palaciniek. Povedala som Zuzke, že "keby čosi, máme aj špagety zo včera uvarené". Ja som zmiešala tvaroh so smotanou a cukrom (ďakujem človeku, ktorý túto zmes priniesol do môjho života na duchovných cvičeniach v Čremošnom!) a Zuzka zatiaľ pripravila svoje prvé dve super palacinky. Ja som potom spravila ďalších (asi) 5 a mohli sme veselo obedovať:). Dali sme si na ne tvarohovú zmes a na to nasypali bobuľky čudujúc sa, že sa z toho nedá vyrobiť pekná zrolovaná palacinka:P. Ale chutilo to výborne. Zuzka síce svoju druhú nedojedla, ale to len preto, že nevládala (kto by veril, že tvaroh+smotana kombinácia je taká sýta?). A potom sme sa odobrali do mojej izby, kde sme sa nevedeli prestať smiať na prvých 3 videách A VERY POTTER MUSICAL (kto by mal záujem, isto si to pozrite - stojí to za to). Je ich síce 23, ale viac sme nestihli, lebo Zuz šla k babke vyrábať džem. Škoda. Ale bol to čas plný sĺz (:D ) a výbuchov smiechu:P.
Zuzi, prepáč, že to tu takto zverejňujem... Ale bol to taký super zážitok, že som sa musela podeliť:). A tie palacinky boli úžasné, takže som sem musela hodiť aj náš recept, haha. Mrzí ma, že nemáme žiadnu fotodokumentáciu... takže tie palacinky na fotke - to nie sú tie naše (ale čo, google nájde všetko). Ale naše boli lepšie!!!

Komentáre

Janka Guričanová napísal(a)…
Ou yeah! A keby niekto chcel vedieť, tak to je ďalšia z vecí, v ktorých mladšia sestra predbehla a pokorila staršiu, ja totiž tie palacinky akosi neviem :). Inak super napísané, vtipne. Bolo mi potešením si prečítať. Vďaka!
Suzy Guru napísal(a)…
hehe,dakujem..akurat ze pri druhom pokuse uz tie palacinky nevyzerali tak uzasne:) ale nevadi,snad sa budem zlepsovat a najdem si svoju techniku:D thanks for reading;)