7edem

"Na počiatku stvoril Boh nebo a zem."  Vek vesmíru sa odhaduje na 13,7 miliárd rokov s presnosťou na 200 miliónov rokov; vek Zeme je približne 4,5 miliardy rokov.
Potom stvoril svetlo. "Zo začiatku bol vesmír taký hustý, že cezeň nepreletelo ani svetlo a bol veľmi tmavý. Po niekoľko tisíc rokoch teplota klesla na niekoľko tisíc stupňov. Oblaky sa pozvoľna rozplývali. To znamenalo, že svetlo sa mohlo pohybovať ďalej a vesmír sa stal priehľadným tak, ako je teraz. Prvé galaxie sa začali formovať zo zhlukov plynov." - citácia z jedného blogu.
Potom stvoril vody. A voda bola na Zemi od jej ranej histórie (cca spred 4 miliárd rokov pochádzajú prvé usadeniny svedčiace o výskyte oceánov).
Potom stvoril rastliny a ovocné stromy. Proces obsadzovania súše rastlinami začína v spodnom devóne, čiže asi pred 416 miliónmi rokov.
Potom stvoril dvoje veľkých svetiel - jedno, aby ožiarovalo deň, a druhé, aby svietilo v noci. Slnko vzniklo približne pred 4,7 miliardami rokov, Mesiac pred cca 4,527 miliardami rokov. Keď sa pozrieme na vznik Zeme, trošku to nesedí v tom, že by to malo ísť "postupne", ale to je asi úplne jedno:p.
Potom stvoril živočíchy. Najstaršie fosílie buniek pochádzajú spred 3 miliárd rokov, spomedzi živočíchov sa najviac rozvíjali trilobity počas kambria - pred 543 miliónmi rokov.
Potom stvoril živé bytosti podľa svojho druhu: dobytok, plazy a divú zver. Ryby, pavúkovce, mäkkýše sa začali vyskytovať v silúre, čiže asi pred 443 miliónmi rokov. Obojživelníky a dinosaury sa na Zemi rozšírili počas triasu, čiže pred 251 miliónmi rokov.
No a potom stvoril človeka. Človek "vznikol" v treťohorách, ktoré začali pred 66,5 miliónmi rokov.
Zaujímavé:).
A ešte na záver jeden zaujímavý výňatok z článku uverejneného na sme.sk:
"Michael Whitfield prišiel s myšlienkou zhustiť vek Zeme, teda 4,6 miliardy rokov, do 24 hodín. Zem vzniká o polnoci a prvé stuhnuté horniny na horúcom povrchu sa objavujú o štvrtej ráno. O šiestej je tu prvý život. Dostatočný obsah kyslíka v atmosfére sa objavuje okolo jedenástej. Eukaryontné bunky, ktoré už majú jadro a chromozómy, prichádzajú na scénu o 17.00 a prvé živočíchy sa objavujú o 20.20 (práve tie študovali vedci z Kalifornskej univerzity v Riverside). Človek sa zjavuje desať minút pred polnocou, 3,7 milisekúnd pred polnocou sa začína priemyselná revolúcia."
..APOTHEOSIS WAS THE BEGINNING BEFORE THE BEGINNING..

Komentáre