Impossible Neal Morse

TAKMER 3 HODINY NAJVÄČŠEJ HUDOBNEJ EXTÁZY!!!:):) (a v prvej rade sme boliiii!!)

Dlho som sa tešila na 10. jún 2011:). Tešila som sa, pretože sa blížil deň môjho prvého OZAJSTNÉHO koncertu. Ozajstného... Bola som síce už na Hillsongu i Delirious?, ale tak... neviem:). Toto je hudba, ktorú milujem, ktorú dokážem počúvať od rána do večera a ktorá je pre mňa... niečím neskutočným. Mojím snom bolo (a ešte stále asi aj je:)) ísť na koncert DREAM THEATER. To je u mňa už roky hudobná špička, od Jamesa LaBrieho ako speváka cez Johna Petrucciho ako NESKUTOČNÉHO gitaristu po Mika Portnoya, ktorý Dream opustil, no aj tak zostáva nezabudnuteľným bubeníkom (i osobnosťou:p).
No, a pointa - NEAL MORSE. Muž, multiinštrumentalista, kresťan, neuveriteľný hudobník. Asi ho tu vyspievam až do nebies:):). Ale tak včerajší zážitok bol pre mňa taký intenzívny, že asi neviem byť veľmi kritická voči nemu. Prepáčte:):).
V MMC (Majestic Music Club) začal včera medzi 20:00 a 20:15 koncert Neala Morsa - speváka, klaviristu, gitaristu, bubeníka a basgitaristu v jednom. Fakt multiinštrumentalista, doslovne a dopísmenne:):). Na to, že som ho začala počúvať pred týždňom (fakt, fakticky - fakt fakticky! {ako zvykne vravieť moja kamoška Ľub}), som vôbec nemala pocit, že je to cudzia hudba pre mňa. I keď tak poriadne napočúvanú som mala iba jednu pieseň - Leviathan -, práve kvôli nej som bola straaašne šťastná, lebo ju mám veeeľmi rada. A hral a hral a hral... a ďalších sedem členov jeho kapely hralo a hralo a hralo:):). Zľava to vyzeralo asi takto: basgitara Kristoffer Gildenlöw, klávesy Ola Hedén, husle Ben Mathot, bubeník Collin Leijenaar, perkusie Jessica Koomen, gitara+čelo Torsten Harder, gitara Paul Bielatowicz... a - NEAL MORSE!!:):)
Môjmu bratovi sa podarilo aj zopár fotiek, aj zopár videí. Kvalita je asi taká, že keby niekto dal takéto video na youtube, tak to je presne ten typ, na ktorý sa nahnevám, že čo sa tam pchá:D. Ale tak ja to na YT nedávam a môj brat to zrejme tiež nespraví, tak tu je aspoň výber tých najkvalitnejších (i keď zrejme nejako čudne poobracaných - ale ja to neviem zmeniť:p)..:):)
Prvé video - časť piesne The Separated Man.Druhé video - časť piesne The Separated Man.
 Tretie video - refrén piesne The Door.
 Štvrté video - husľové sólo Bena Mathota:).
 Piate video - klavírové sólo Neala Morsa:).
 Šieste video - časť piesne Jayda, v ktorej Neal spieva o tom, ako Boh uzdravil jeho dcéru (táto pesnička ma rozplakala).
 A posledné - siedme - video - proste iba krása.

Bol to neskutočný zážitok. Fakt, fakticky. Fakt fakticky.

Komentáre

Vlado S napísal(a)…
super super!
Suzy Guru napísal(a)…
jooj, no to teda bolo;);)