Aj na toto som sa odvážila. :) Bol to mimoriadne náročný a zdĺhavý proces (5 hodín :D), no recept tu nebudem rozpisovať, pretože som použila dva a ten druhý (na krémy) nebol úplne vyhovujúci. Na odpaľované cesto však jednoznačne odporúčam tento videonávod, mne sa podarilo úplne perfektne. :)
A tu je aspoň fotozáznam. :D
|
varenie vody s mliekom, maslom a štipkou soli |
|
cesto zmiešané s múkou |
|
prichystané vajíčka, ktoré sa pridávajú do vychladnutého cesta ideálne po jednom |
|
vajíčka rozmiešané vopred |
|
pri prvých snahách o miešanie cesta s vajíčkom mi na pohľad takto „skučeravelo“ :D |
|
po každom primiešanom vajíčku bolo nutné kontrolovať hustotu cesta |
|
nakoniec som musela pridať o jedno vajíčko naviac a cesto malo až potom dokonalú konzistenciu :) |
|
takto vyzerali veterníčky na plechu |
|
počas pečenia sa „vzor“ z ich vrchu stratil, keď sa nafúkli |
|
a po vybratí z rúry zas akosi spľasli a vyzerajú tu ako pampúchy :D |
Táto zdĺhavá a strastiplná cesta však priniesla fajn výsledok a môžem s hrdosťou prehlásiť, že dňa 10. decembra 2017 (viem, že k popísaniu tejto udalosti sa dostávam trochu neskoro, a vidno, že ani teraz sa mi nechce príliš tomu venovať :D) som pripravila svoje prvé veterníky. :) Tak možno ešte niekedy nabudúce... :)
Komentáre