Pečieme: Makové rezy so šľahačkovým krémom

Predpôstny koláčik. :D Recept pochádza odtiaľto.


INGREDIENCIE

CESTO

  • 6 bielkov
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g mletého maku
KRÉM
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor (po ochutnaní sme usúdili, že šľahačka možno ani nemusela byť osladená)
  • stužovač šľahačky

POSTUP

CESTO

1. Z bielkov a cukru vyšľahať sneh (trvalo mi to výrazne dlhšie v porovnaní so šľahaním snehu bez cukru).



2. Zľahka zmiešať s makom.




3. Piecť na 180 stupňoch zhruba 10-15 minút.



4. Ešte horúci rozkrojiť na tri rovnaké pláty (neskôr sa ukladajú na seba). Treba však opatrne, cesto je veľmi krehké a dosť sa rozpadá.



KRÉM

1. Vyšľahať smotanu (s cukrom či bez) so stužovačom.


2. Natrieť krém na prvý plát, položiť naň druhý, natrieť aj ten. Po položení tretieho plátu natrieť aj bočné strany.



3. Príp. dozdobiť makom či niečím iným. :)



Dobrú chuť! :)

Komentáre